Δωρεάν Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους!

στις

Από αρχές Απριλίου 2016 οι είσοδοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους αυξήθηκαν αισθητά. Αν μας ρωτάς, δίκαια! Γιατί; Ε δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις τα διπλάσια σε μουσεία του εξωτερικού που δεν έχουν την ίδια ιστορική σημασία με αυτά της Ελλάδας, απλά για τους Έλληνες θα έπρεπε να ήταν δωρεάν ή να πληρώναμε κάτι συμβολικό. Έτσι θα είχαμε την ευκαιρία να επισκεπτόμαστε τους χώρους αυτούς πιο συχνά και να θαυμάζαμε από κοντά την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας όταν ακούσαμε μια πρώην συνάδελφο μας στον τουριστικό τομέα, κάτοικο Αθήνας, να λέει πως δεν είχε πάει ποτέ στην Ακρόπολη, είναι δυνατόν; Εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία να πηγαίνουμε και κάθε φορά να εντυπωσιαζόμαστε!

My map & his backpack

Εσύ αγαπάς όπως και εμείς την ιστορία και τον πολιτισμό και θες να επισκέπτεσαι τους αρχαιολογικούς χώρους μας και τα μουσεία; Ναι σου αρέσει και εσένα αλλά σκέφτεσαι τις τιμές των εισιτηρίων και το αναβάλλεις συνεχώς; Εδώ θα βρεις μια λίστα με ημερομηνίες στις οποίες μπορείς να μπεις δωρεάν σε δημόσια μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ρίξε μια ματιά, σημείωσε τις ημερομηνίες και εκμεταλλεύσου τες!

  1. 6 Μαρτίου-Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
  2. 18 Απριλίου-Διεθνής ημέρα μνημείων
  3. 18 Μαΐου-Διεθνής ημέρα μουσείων
  4. 5 Ιουνίου-Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
  5. Τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Σεπτέμβρη-Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς
  6. Επίσημες αργίες της Ελλάδας-25η Μαρτίου & 28η Οκτωβρίου(Κάποιοι χώροι βέβαια είναι κλειστοί αυτές τις ημερομηνίες)
  7. Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο
  8. Την τελευταία πανσέληνο του Αυγούστου

Καλό θα ήταν βέβαια πριν επισκεφτείς το μουσείο ή τον αρχαιολογικό χώρο που σε ενδιαφέρει να κάνεις ένα τηλέφωνο για να είσαι σίγουρος. Για την ιστορία πάντως εμείς έχουμε εκμεταλλευτεί τις παραπάνω ημερομηνίες και έχουμε επισκεφτεί δωρεάν την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, το μουσείο της Ακρόπολης, τις Μυκήνες, τον Μυστρά, την Αρχαία Ολυμπία, τους Δελφούς, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό μουσείο.My map & his backpack..

Έχε επίσης κατά νου ότι πολύ συχνά ειδικά στην Αθήνα, διοργανώνονται ξεναγήσεις από το σωματείο ξεναγών και τον Δήμο Αθηναίων με δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και είσοδο σε χώρους που πολλές φορές δεν επιτρέπεται η είσοδος! Σε μια από αυτές τις βόλτες μας είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην τριλογία Αθηνών και να δούμε και εσωτερικά την Ακαδημία της τριλογίας η οποία δεν είναι ανοιχτή για το κοινό.

My map & his backpack(2)

Να σου θυμίσουμε επίσης πως αν έχεις φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα νέων έως 25 ετών ή κάρτα πολιτισμού κάνε μια ερώτηση στα εκδοτήρια πρώτα γιατί ίσως δικαιούσαι γενικά δωρεάν είσοδο ή κάποια σημαντική έκπτωση.

Τέλος, πολλά μουσεία έχουν καθιερώσει κάποιες μέρες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπως για παράδειγμα το μουσείο Κοσμήματος κάθε Σάββατο και συχνά το μουσείο Μπενάκη τις Πέμπτες.

Σε πείσαμε; Γνώρισε περισσότερο τον πολιτισμό μας και εξοικονόμησε χρήματα!

Διάβασε εδώ για τα 20+1 μνημεία Παγκόσμια Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s