Αναπαράσταση Ναυμαχίας Ναυπάκτου!

στις

Έχεις πάει ποτέ στη Ναύπακτο για την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας;

Πάμε το Σάββατο 6 Οκτώβρη.

Εσύ θα έρθεις;

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) μεταξύ των συνασπισμένων δυνάμεων της Δύσης και των Οθωμανών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.  Ο Δήμος Ναυπακτίας  τιμά   την 447η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου  με σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από την 30 Σεπτεμβρίου ως τις  7 Οκτωβρίου   με στόχο να αναδειχτεί η ιστορική πορεία των λαών της Ευρώπης  από τον 16ο αιώνα ως τις μέρες μας.

Nafpaktos(6).jpg

Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων συνθέτουν μεταξύ άλλων το αφιέρωμα στην εικαστικό και ποιήτρια Edel Adnan της οποίας έκθεση φιλοξενείται στην αριστερή πτέρυγα του Αρχοντικού Μπότσαρη, η οποία άνοιξε τις πόρτες της μετά από πολλά χρόνια!

Nafpaktos.jpg

      Η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας ζωντανεύει μέσα από τις ιστορικές πηγές της εποχής, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου! Οι  εορτασμοί ολοκληρώνονται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου με  την αρχιερατική λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση στο ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Οι εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου διοργανώνονται από τον Δήμο Ναυπακτίας.

Εμείς θα πάμε το Σάββατο!  Φεύγουμε από Κάτω Αχαΐα στις 16:00, από Πάτρα στις 16:30, 16:45 από Ρίο! Θα περάσουμε στην απέναντι όχθη και αρχικά θα κάνουμε μια βόλτα στην όμορφη πόλη της Ναυπάκτου. Προτείνουμε στις 18:00 συμμετοχή στην ξενάγηση της έκθεση της Etel Adnan «Χαρτιά» από την M.Cirillo, επιμελήτρια της έκθεσης στην αριστερή πτέρυγα του Aρχοντικού Μπότσαρη ή μια επίσκεψη στην δεξιά πτέρυγα όπου θα δούμε και θα μάθουμε πολλά για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Αν προλάβουμε θα περάσουμε από το Φετιχιέ Τζαμί το οποίο αυτή την περίοδο φιλοξενεί την έκθεση του Πέτρου Ζουμπουλάκη με τίτλο «Με το βλέμμα στη θάλασσα».

Έπειτα θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο ενετικό λιμάνι η οποία ξεκινά στις 20:00 αλλά θα πρέπει να είμαστε εκεί και να πιάσουμε θέση τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα. Η αναπαράσταση διαρκεί περίπου μια ώρα και μετά και την ολοκλήρωση της θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής!

Nafpaktos(2)

 

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s