Διεθνής Μέρα Μουσείων: Πάμε Αρχαία Ολυμπία, θα ‘ρθεις;

στις

18 Μάη Διεθνής Μέρα Μουσείων: δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία & τους αρχαιολογικούς χώρους.

Η Διεθνής Μέρα Μουσείων καθιερώθηκε 18 Μάη το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έτσι ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα θέμα. Φέτος το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Εκδηλώσεις λόγω τις ημέρας θα γίνουν σε διάφορα μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Εμείς φέτος θα επισκεφτούμε το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην κοιλάδα του Αλφειού ποταμού, στην δυτική Πελοπόννησο, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στα μέρη μας δηλαδή, βρίσκεται η γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων και στολίδι του παγκόσμιου πολιτισμού. Η πανέμορφη φύση που κατακλύζει την Ολυμπία, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο θα σε κάνουν να λατρέψεις την επονομαζόμενη και «κοιλάδα των θεών» 1 από τα 20+1 μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco που έχουμε στην Ελλάδα.

MyMapAndHisBackpack Museum

Ταξιδιώτες όλων των ηλικιών έρχονται στην Ελλάδα από την άλλη άκρη του κόσμου για να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία και να θαυμάσουν τον γλυπτό διάκοσμο του ναού του Δία, την Νίκη του Παιωνίου, τον Ερμή του Πραξιτέλη. Ακόμα να περιηγηθούν στον θαυμαστό αρχαιολογικό χώρο που περιλαμβάνει, εκτός από τις εγκαταστάσεις που τελούνταν οι αγώνες όπως το στάδιο, η παλαίστρα, ο ιππόδρομος και άλλα, τον ναό αφιερωμένο στην Ήρα, τον ναό του Δία όπου γινόταν το στεφάνωμα τον νικητών και το εργαστήριο του Φειδία, στο οποίο φιλοτεχνήθηκε ένα από τα επτά θαύματα του τότε γνωστού κόσμου, το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία!

Εμείς τα έχουμε δίπλα μας … αλλά πόσοι από εμάς τα έχουν επισκεφτεί και μάλιστα με συνοδεία ξεναγού;

ANCIENT OLYMPIA

Εμείς την έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές αλλά όχι με ξεναγό, ευκαιρία λοιπόν για επίσκεψη με ξενάγηση από διπλωματούχο ελληνόφωνο ξεναγό και δωρεάν είσοδο αυτό το Σάββατο !! Αναχώρηση από Πάτρα & Κάτω Αχαΐα το Σάββατο μεσημέρι. Μετά την ξενάγηση θα πάμε για βόλτα και καφέδακι στo γραφικό Κατάκολο!

Ταξιδεύουμε με το Gerasimopoulos Travel.

Εσύ είσαι μέσα;
Φύγαμε!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s