«Ανοιχτές Πόρτες» στην Achaia Clauss!

στις

Achaia Clauss, ένα οινοποιείο που δημιούργησε ο Γερμανός Γκουστάβος Κλάους το 1861 και υπάρχει μέχρι τις μέρες μας. Τη στιγμή που περνάς τις πύλες του οινοποιείου το μεγαλείο του παρελθόντος σε κατακλύζει. Πέτρινοι πύργοι, κελάρια με περίτεχνα κατασκευασμένα βαρέλια και μυρωδιά παλιού καλού κρασιού. Όλα αυτά σε ένα καταπράσινο λόφο, περιτριγυρισμένο από αμπέλια με θέα την πόλη της Πάτρας. Η οινοποιητική δραστηριότητα του Κλάους ξεχώρισε λόγω μιας ποικιλίας σταφυλιού που έδωσε ένα σκουρόχρωμο και γλυκό κρασί, τη γνωστή σε όλους μας πια μαυροδάφνη.

20130326140249achaia-claus8

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2019, τα Οινοποιεία όλης της Ελλάδος γιορτάζουν τις »Ανοιχτές Πόρτες» και ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» γιορτάζονται φέτος για 15η χρονιά στην υπόλοιπη Ελλάδα και για 136η χρονιά στην ACHAIA CLAUSS. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού είναι η διοργάνωση «γεγονότων» με επίκεντρο το κρασί και η γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς , τα Οινοποιεία και τον Πολιτισμό, που αυτά μεταφέρουν.

20130326140249achaia-claus5

Tην Κυριακή 19 Μαΐου 2019 από τις 10:00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ , η ACHAIA CLAUSS μοιράζεται την πολύπλευρη Πολιτιστική της Κληρονομιά και τα σύγχρονα δημιουργήματά της με τους φίλους επισκέπτες της, μικρούς και μεγάλους στον απαράμιλλης ομορφιάς τόπο της.

Στις 10.30 π.μ. το λευκό άλογο του Οινοποιείου, ο Τσίλιας, θα παρουσιάσει την τεχνική του δεινότητα στο σβάρνισμα του αμπελιού, ενώ οι επισκέπτες, με την καθοδήγηση των αμπελουργών και των οινολόγων του Κτήματος, θα επιδοθούν στην στήριξη των νέων βλαστών.

Στις 11.30 π.μ. ο καραγκιοζοπαίχτης Θέατρο Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης θα διασκεδάσει τους επισκέπτες με μια παράσταση του Θεάτρου Σκιών του.

Στις 12.30 μ.μ. ο ζωγράφος Γιώργος Μπογδανόπουλος, τα ζωγραφικά έργα του οποίου κοσμούν τα ιστορικά Κελλάρια της ACHAIA CLAUSS, θα βοηθήσει τους μικρούς επίδοξους ζωγράφους να φτιάξουν την δική τους ετικέτα.

20130326140249achaia-claus6
Προσθέστε λεζάντα

Από το πρωί και καθ’ όλη την ημέρα:
🍇 Ειδικός τεχνίτης βαρελοποιίας, θα μυεί τους οινόφιλους επισκέπτες στα μυστικά της συντήρησης του δρύινου βαρελιού.
🍇 Και μια και η ημέρα είναι αφιερωμένη στο κρασί, υπό την καθοδήγηση των Οινολόγων του Κτήματος θα γίνεται Οινογευσιγνωσία Νέας Εσοδείας.
🍇 Και πολλές άλλες εκπλήξεις…

20130326140250achaia-claus9

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου οι »Ανοιχτές Πόρτες» οδηγούν στο Αμπέλι και στους ανθισμένους κήπους του παλαιότερου Οινοποιείου της Ελλάδας, στην καταπράσινη κορφή του λόφου Κλάους, στο οροπέδιο του Βοδιά, δίπλα στο φαράγγι του Φίλιουρα, με μαγευτική θέα στον Πατραϊκό και την ακτογραμμή της Αιτωλοακαρνανίας.

Εμείς θα είμαστε εκεί την Κυριακή, εσύ;

 

 

 

 

Πηγή: Achaia Clauss winery/ Wondergreece.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s