Ταξίδι…στο Ισραήλ.

στις

Υπάρχουν άνθρωποι όπου διαμόρφωσαν συνειδήσεις, άνθρωποι που άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Άντρες και γυναίκες όπου χωρίς αυτούς ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός. Εμείς τιμώντας αυτούς τους ανθρώπους, ξεκινάμε μια νέα στήλη στο blog μας, αναδεικνύοντας  τις  μεγαλύτερες προσωπικότητες που έζησαν ποτέ στον πλανήτη. Μια κάθε μήνα. Φυσικά μία τέτοια λίστα καταλαβαίνεις ότι θα είναι υποκειμενική, γι’ αυτό θα θέλαμε και την δική σου συμμετοχή με τις δικές σου προτάσεις. Θα μας πεις, «καλά τι σχέση έχει αυτό με ένα ταξιδιωτικό blog;» Συνέχισε να διαβάζεις και θα το ανακαλύψεις ;). Τα κριτήρια για να είναι κάποιος στην λίστα είναι τα εξής:

  1. Το κατά πόσο επηρέασε την ανθρωπότητα
  2. Πόσο καλός ήταν στον τομέα του
  3. Πόσο αναγνωρίσιμη μορφή είναι παγκοσμίως

Λίγο μεγάλος ο πρόλογος, αλλά έπρεπε να γίνει η αρχή. Ξεκινάμε λοιπόν με τον πρώτο;

0.ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ (0-33 μ.Χ)

Όχι δεν έχει γίνει τυπογραφικό λάθος. Συνήθως οι λίστες ξεκινούν από το «1». Μετά «2» κ.ο.κ. Ωστόσο η συγκεκριμένη προσωπικότητα είναι το σημείο «μηδέν» στην ιστορία της ανθρωπότητας. Από Αυτόν ξεκινάνε όλα. Παγκοσμίως τα έτη μετρώνται προ Χριστού και μετά Χριστού ακόμα και από λαούς που έχουν διαφορετική θρησκεία. Φυσικά αυτό γίνεται και για πρακτικούς λόγους, ωστόσο είναι ακόμα ένα σημάδι το πόσο έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα ο Ιησούς. Επίσης 2,4 περίπου δις άνθρωποι, το 1/3 του πλανήτη μας είναι χριστιανοί, ανεξαρτήτως δόγματος.

  • Το ξέρατε ότι: Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Χριστός υπήρξε. Φυσικά ως προφήτης του Αλλάχ, ωστόσο δεν αρνούνται την ύπαρξή του.  Επίσης πολλοί ιστορικοί, άθεοι ή μη, έχουν αποδεχθεί την ύπαρξή του ως ιστορικό πρόσωπο.

 

  • Για να δεις που έζησε: πρέπει να ταξιδέψεις σε διάφορες πόλεις. Κανά, Βηθλεέμ, Ναζαρέτ, σχετίζονται με Τον θεάνθρωπο. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, το ταξίδι που πρέπει να κάνεις είναι στην Ιερουσαλήμ. Ο πανάγιος τάφος, ένα μέρος που ελκύει ανθρώπους από όλες τις φυλές και όλες τις θρησκείες, είναι πραγματικά ταξίδι ζωής.

Israel My map and his backpack

Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη, η οποία αποτελεί ιουδαϊκό, χριστιανικό και ισλαμικό κέντρο θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας. Το Ισραήλ, είναι ένα κράτος, έδρα σημαντική για Χριστιανούς αλλά ταυτόχρονα και για τους Εβραίους. Όλο αυτό έχει φέρει δυστυχώς ανά τους αιώνες διαμάχες με «δικαιολογία» τη θρησκεία, παρουσιάζει όμως παράλληλα πολύ ενδιαφέρον με τους απλούς ανθρώπους με πολύ διαφορετικά και δυνατά πιστεύω, ήθη και έθιμα να ζουν στο ίδιο μέρος. Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, περιβάλλεται από έναν οχυρωμένο τοίχο και διαιρείται σε τέσσερις συνοικίες: την αρμένικη, την χριστιανική, τη μουσουλμανική και την εβραϊκή.

Irael-Travel-Guide-Nahalat

Λόγω των Αγίων Τόπων παρουσιάζει σημαντική τουριστική κίνηση. Αξιοθέατα της αποτελούν το Κάστρο (24 π.Χ.), ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιακώβου του 12ου αιώνα, το Όρος του Ναού (Χαράμ αλ-Σαρίφ), το τέμενος Αλ-Ακσά (705–715), ο Τρούλος (ή Θόλος) του Βράχου, το Δυτικό τείχος, το Φρούριο Αντωνία, ο Ναός του Πανάγιου Τάφου, ο κήπος της Γεσθημανής, οι Τάφοι των Βασιλέων και το Όρος των Ελαιών.

Για εμάς σίγουρα είναι ένα ταξίδι που έχει μπει στην Bucket List, επρόκειτο εξάλλου να το επισκεφτούμε τέλος Μαΐου, αλλά για ακόμα μια φορά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Πιστεύουμε μέσα στον επόμενο χρόνο να πραγματοποιηθεί κι αυτό!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s